Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Intermittent fasting


Omdat ik veel hoor en lees over intermittent fasting (periodiek vasten), en deze video heb gezien https://www.dailymotion.com/video/x370lox

en dit boek heb aangeschaft, ga ik morgen de uitdaging aan. Ik probeer elke dag hierover een blog [www.echtvoeding.com] te schrijven om te zien hoe het mij bevalt, waar ik tegen aan loop en verdere uitleg over intermittent fasting. Maar doe het niet als je zwanger, ondergewicht of diabetes hebt.

Intermittent fasting is geen dieet. Het schrijft niet voor wat je eet maar wanneer je eet. Je vast bewust binnen bepaalde tijden en je mag alleen eten binnen bepaalde tijden van de dag. De periode waarin je vast is altijd groter dan de periode waarin je eet.

De vele, gezondheidsvoordelen (er wordt hier nog veel onderzoek naar gedaan, bij knaagdieren zijn er in ieder geval goede resultaten behaald 😉) spraken mij uiteraard aan: meer energie, minder dips, een hogere vetverbranding en daardoor een lager vetpercentage. Maar daarnaast zou het ook gezonder zijn voor de organen, hormonale schommelingen tegengaan, cel vernieuwing stimuleren, veroudering vertragen, ontstekingsremmend zijn en zelfs de gezondheid van je hersenen bevorderen. En dat terwijl je eigenlijk kan eten wat je wilt, als je je maar aan je vastenperiode houdt.

Er zijn veel verschillende schema’s, de meest gebruikelijkte zijn 5:2 dieet; 5 dagen gewoon eten en 2 dagen vast, waar je 500/600 kcal mag eten. 16:8; je eet binnen 8 uur en vast 16 uur. Ik heb wel getwijfeld welke ik zal volgen, maar ik ga eerst de 16:8 schema volgen wat inhoud dat ik pas om 12:00 's eet en stop met eten om 20:00 ’s avonds. Omdat je lichaam hier echt eerst aan moet wennen, ga ik het rustig op bouwen, morgen eet ik pas om 9:00 i.p.v. 7:00 en elke dag een uurtje later. Mocht dit me niet bevallen ga ik de 5:2 dieet volgen, kijken wat het beste bij mijn lichaam past.


27 views