Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Eerste dag Intermittent fasting


Veel mensen zullen zeggen, je bent toch helemaal niet dik, dat klopt, maar naarmate ik ouder word kom ik wel sneller aan en dat wil ik graag voorkomen. Ik ben 162 lang en weeg nu 54,5 kilo en wil er wel graag 2 kilo af. Maar mijn drijfveer is fitter worden en een hogere vetverbranding en gezond oud worden natuurlijk, wie wil dat nou niet 😉. Als het niet lukt is geen probleem, ik ben gewoon benieuwd hoe mijn lichaam gaat reageren en wie weet bevalt het me prima. Ik denk dat ik dan wel het schema 5:2 wil blijven volgen. We zullen zien.

Eerste dag, tevens mijn huishoudelijke poets dag. Ik ben om 7:30 opgestaan en ben begonnen met alleen een kopje thee. Ik merkte dat ik toen ik opstond wel gelijk dacht aan eten, maar echt honger had ik niet. Omdat ik mezelf een opbouwfase gun, begon mijn eerste maaltijd (ontbijt) om 9:00, deze bestond uit een klein schaaltje yoghurt en wat zelfgemaakte granola en hierbij een kopje thee. Ik was na het ontbijt lichtelijk misselijk en had daarna eigenlijk nog meer trek, dan voor het ontbijt. Maar na 1 ½ uur was dit verdwenen. Om 11:00 nam ik een meergranen koffie (doe ik al jaren) met iets opgeklopte

meIk. Maar na 1 ½ uur was dit verdwenen.

Honger of trek komt in vlagen en gaat na een tijdje gewoon weer weg. Het hongergevoel zit vaak tussen je oren. Meestal als je wat drinkt, gaat het ook weg. Je lichaam is gewend aan om op bepaalde tijden te eten, omdat je dat al jaren doet. Mijn maag knort altijd rond 10:00, 12:00, 15:00 en 18:00 en dan moest ik ook gewoon echt eten, anders ging ik van mijn stokje. Hier wil ik vanaf. Het is dus de bedoeling dat je de honger uit gaat stellen en dat je daardoor ook minder behoeft hebt aan eten.

Om 12:20 heb ik een klein kommetje maissoep en 3 belegde volkoren crackers gegeten, ik had hierna echt genoeg. Als je bewust bent van wat je eet, ga je vanzelf gezonde dingen eten. Ik nam als tussendoortje wat nootjes en een mandarijn, thee en water. Om 18:15 heb ik een volkorenbroodje met gegrilde groenten uit eigen tuin, met mozzarella en pesto gegeten en als toetje 1 mandarijn.

Na 20:00 mag ik niets meer eten, maar dat zal wel gaan, dat doe ik de laatste tijd toch al niet zo vaak meer, alleen in het weekend, dus dat wordt wel even afzien. Maar voor feestjes maak ik een uitzondering 😉.


18 views