Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Dag 6


Dag 6

Vannacht een paar keer wakker geworden, had echt trek, toen ik wakker werd had ik het ook best even zwaar, had echt honger (dus zo voelt honger!) Na een kop thee verdwijnt dit snel en ben ik gelijk wat gaan doen, vandaag moest de schuur weer eens geschilderd te worden, dus ben ik daar mee aan de slag gegaan, had wel wat moeite met zware fysiek arbeid, zoals schuren, tussendoor een espresso gedronken, hield ik het weer een tijdje vol, nog een glas water tussendoor en voor ik het wist was het alweer 12:00. Ik twijfelde of ik twee volkoren boterhammen op kon, maar dat ging er toch wel in samen met een volkorencracker, daarna een verzadigd gevoel. Daarna kon ik er wel weer een tijdje op teren. Tussendoor twee dropjes voor het zoete mondgevoel. En om 16:00 een smoothie van aardbei en framboos en iets honing. Om 19:00 heb ik ¾ pizza (homemade) gegeten, normaal neem ik hem helemaal. Voor 20:00 nog snel een cappuccino van cichorei (meergranenkoffie). Morgen weer een nieuwe dag.

Nog even iets over intermittent fasting en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is niets anders dan telkens korte perioden vasten. Het verschilt van traditionele sapvastenkuren in de zin dat die vaak een paar dagen tot een week duren. Bij intermittent fasting zijn de periodes van vasten maar relatief kort. Zo kun je bij deze manier van vasten een paar keer in de week een maaltijd overslaan, of bijvoorbeeld een dag niet eten.

Is intermittent fasting gezond?

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het effect van vasten bij dieren en mensen met een aantal positieve uitkomsten:

Draagt bij aan behoud van normale cholesterolwaarden

Het lijkt erop dat korte vastenperioden een gunstig effect kunnen hebben op de samenstelling van het bloed. De cholesterolwaarden blijven op peil en de hoeveelheid vetten in het bloed nemen af.

Behoud van normale insulineopname en stofwisseling

Insuline is het hormoon wat ervoor zorgt dat suiker in je bloed ook daadwerkelijk door de cellen kan worden opgenomen. Hoe gevoeliger de cellen zijn voor insuline hoe beter het is. Insulinegevoeligheid zorgt er ook voor dat er meer groeihormoon wordt aangemaakt. Groeihormoon bevordert bijvoorbeeld de aanmaak van spierweefsel als je sport en kan hierdoor de stofwisseling versnellen. Het blijkt dat intermittent fasting een positief effect heeft op de insulinegevoeligheid van de cellen, ze kunnen dan met minder insuline toe om de suiker uit je bloed op te nemen.

Draagt bij aan een normale vetverbranding

Door een tijdje niet of maar heel weinig te eten wordt je lichaam gedwongen over te stappen van suikerverbranding op vetverbranding. Door aan intermittent fasting te doen, oefen je meer invloed uit op de vetverbanding. Als de vetverbranding gesmeerd loopt, dan kan dit het afvallen ten goede komen.

Helpt bij de bescherming van lichaamscellen

Het blijkt dat als er een tijdje weinig calorieën binnekomen, het lichaam wordt geholpen om de gezonde lichaamscellen te beschermen. Er kunnen dan meer beschermende eiwitten en antioxidanten vrijgemaakt worden die het DNA van de cellen beschermen.

Nog even iets over intermittent fasting en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is intermittent fasting?

Intermittent fasting is niets anders dan telkens korte perioden vasten. Het verschilt van traditionele sapvastenkuren in de zin dat die vaak een paar dagen tot een week duren. Bij intermittent fasting zijn de periodes van vasten maar relatief kort. Zo kun je bij deze manier van vasten een paar keer in de week een maaltijd overslaan, of bijvoorbeeld een dag niet eten.

Is intermittent fasting gezond?

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar het effect van vasten bij dieren en mensen met een aantal positieve uitkomsten:

Draagt bij aan behoud van normale cholesterolwaarden

Het lijkt erop dat korte vastenperioden een gunstig effect kunnen hebben op de samenstelling van het bloed. De cholesterolwaarden blijven op peil en de hoeveelheid vetten in het bloed nemen af.

Behoud van normale insulineopname en stofwisseling

Insuline is het hormoon wat ervoor zorgt dat suiker in je bloed ook daadwerkelijk door de cellen kan worden opgenomen. Hoe gevoeliger de cellen zijn voor insuline hoe beter het is. Insulinegevoeligheid zorgt er ook voor dat er meer groeihormoon wordt aangemaakt.

Groeihormoon bevordert bijvoorbeeld de aanmaak van spierweefsel als je sport en kan hierdoor de stofwisseling versnellen. Het blijkt dat intermittent fasting een positief effect heeft op de insulinegevoeligheid van de cellen, ze kunnen dan met minder insuline toe om de suiker uit je bloed op te nemen.

Draagt bij aan een normale vetverbranding

Door een tijdje niet of maar heel weinig te eten wordt je lichaam gedwongen over te stappen van suikerverbranding op vetverbranding. Door aan intermittent fasting te doen, oefen je meer invloed uit op de vetverbanding. Als de vetverbranding gesmeerd loopt, dan kan dit het afvallen ten goede komen.

Helpt bij de bescherming van lichaamscellen

Het blijkt dat als er een tijdje weinig calorieën binnekomen, het lichaam wordt geholpen om de gezonde lichaamscellen te beschermen. Er kunnen dan meer beschermende eiwitten en antioxidanten vrijgemaakt worden die het DNA van de cellen beschermen.


9 views