Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Dag 7


Gisterenavond was het wel even wennen om bij het kijken van een film geen chips/borrelnootjes te eten die op tafel stond, waar mijn man en puberzonen heerlijk van aten. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam en geest er steeds meer aan begint te wennen. Het is toch wel bijzonder dat je lichaam het vasten aankan, ik heb helemaal geen hypo of een zwak gevoel, ben zelfs erg fit zelfs in de vastenperiode en heb zin om van alles te doen, hoewel ik nooit een echte zitter ben, ben meestal wel bezig.

Op zondagochtend voor het ontbijt, wandel ik altijd ruim een uur met een vriendin, heerlijk die vroege ochtend dat alles ontwaakt.

Als je dus beweegt of traint op nuchtere maag wordt je lichaam efficiënter in het omzetten van vet in lichaamsenergie ‘ATP’. Hoe meer ATP hoe fitter je je voelt. Een lager vetpercentage levert je daarnaast een betere sportprestatie en een zichtbaar wasbordje op, je buikvet verdwijnt. Tevens werken de bijkomstige lage bloedglucose en insuline waarden ook preventief tegen suikerziekte, hart- en vaatziekten, overgewicht, Alzheimer, en diverse kankersoorten! https://osteovitaal.nl/blog/buikvet-verbranden-sport-op-nuchtere-maag

Sommige lijven zijn verleerd om vet te verbranden, omdat er altijd glucose en insuline aanwezig is!

Het zondagochtend ontbijt eten we altijd gezamenlijk met een ei, beschuit en verse jus, was wel een beetje gek, zat ik daar met alleen een kopje thee, maar omdat het eigenlijk meer gaat om de gezelligheid in plaats van eten, went dit ook wel. Daarna gelijk de was weggestreken. Rond 11:00 wel even een espresso daar kikker ik wel even van op. Daarna een cake gebakken, doe ik meestal zaterdag, maar toen had ik geen tijd. Ik bak al een lange tijd een cake met minder suiker (voor recept zie mijn recepten op mijn website. Wel lastig om je zelf toe te zetten om niet even van het beslag te snoepen 😉. Om 12:00 2 geklutste eieren op een bordje met wat sla een 1 volkoren cracker, heerlijk. Rond 15:00 borreltijd, doen we altijd op zondag i.p.v. lunchen. Chipjes, nootjes, blokjes kaas, toastje met port salut, paprika en komkommer. Ik merkte dat ik veel minder snaaide dan anders, zat vrij snel vol. Daarna nog een heerlijke wandeling op de hei gemaakt.

Om 19:00 stond een stamppot spitskool met gebakken ui en appel op het menu, voor mij zonder speklap (allergisch voor varkensvlees), maar eigengemaakte vegetarische balletjes van linzen, moet zeggen was goed gelukt. Ik had daarna wel zin in wat yoghurt met granola, maar ik had veel te veel opgeschept, mijn ogen waren toch groter dan mijn mond.

Rond 20:00 een kopje cichorei en dat was het voor vandaag.


11 views