Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Wandelen


Het gaat me goed af wandelen zonder van tevoren of tussendoor te eten. Ook na de lunch, eigenlijk helemaal geen trek tot aan het avond eten, wel eet ik tussendoor wat fruit en een paar nootjes, dit meer voor de ADH aan vitaminen en mineralen. Ik merk dat ik het wel snel wat kouder heb. Vanavond aten we kippenpootjes (marineer ik altijd zelf, dan weet je wat je eet) sla en snijbonen, je zult denken waar zijn de aardappels, maar als ik kippenpootjes of vleugeltjes eet, serveer ik er nooit koolhydraten bij, maar extra groente, mijn gezin weet niet anders. Het komt ook dat ik geen aardappeleter ben, wel puree en uit de oven 😉.

Sinds een jaar sport ik niet meer (frozen shoulder), dus wandel ik vrij veel en ik vind het heerlijk. Omdat het nu redelijk goed gaat, wil ik wel weer gaan sporten, ik overweeg om in de wintermaanden weer eens baantjes te trekken, vroeger ook gedaan.

5 REDENEN OM DAGELIJKS TE WANDELEN

In vorm komen zonder een vinger uit te steken? Dat lukt niemand. Toch bestaat er een sport waarbij je je niet in het zweet hoeft te werken. Sterker nog: je hebt er vandaag wellicht al een sessie opzitten. Wandelen doe je immers elke dag. Al is het maar om even iets uit de koelkast te halen.

Voor een merkbaar effect op je lichaam is uiteraard meer nodig. Maar echt lastig hoeft het nooit te worden. Bovendien is het een van de weinige sporten waarvoor je geen speciale uitrusting nodig hebt. Tenzij een kleurrijke windjack en matching wandelschoenen je net motiveren om buiten te komen natuurlijk …

Hoe dan ook: stilstaan is achteruitgaan. Daarom overtuigen wij je graag met deze 5 redenen om geregeld op wandel te gaan.

  • Wandelen houdt je hart gezond

Tijdens het stappen pompt je hartspier bloed naar je ledematen. Dat versterkt de spier, waardoor je hart ook na het wandelen minder moeite heeft om bloed door je aderen te laten stromen. Het resultaat? Een betere doorbloeding, een gezonde bloeddruk en minder cholesterolophoping in de bloedvatwanden.

  • Wandelen versoepelt je gewrichten

Bij sommige sporten vangen je gewrichten voortdurend schokken op. Het risico op overbelasting dreigt dan al snel. Door te wandelen train je het kraakbeen en andere weefsels rond je gewrichten op een erg milde manier. Daarom wordt de sport zelfs aangeraden voor wie last heeft van pijnlijke gewrichten.

  • Wandelen helpt tegen stress

Een wandeling is de ideale manier om je gedachten te verzetten. Wordt de druk op het werk je even te veel, blijft een ruzie thuis door je hoofd spoken, of ben je gewoon op zoek naar inspiratie? Wandelen werkt niet alleen rustgevend, het stimuleert ook de bloedtoevoer naar je hersenen. Zelfs mensen met een depressie voelen zich beter als ze geregeld een wandeling maken.

  • Wandelen vormt je figuur

Bij korte inspanningen haalt je lichaam energie uit suikers. Als je langer beweegt, spreekt je lichaam vetreserves aan. Daarom wandel je beter lang, dan kort en krachtig. Wil je naast je beenspieren ook je arm- en buikspieren verstevigen tijdens het wandelen? Probeer dan eens ‘nordic walking’. Ziet eruit als langlaufen op het droge, maar geeft je lichaam een gedroomde work-out.

  • Wandelen is niet tijdrovend

Wandelen doe je letterlijk ‘on the go’. Mits wat creativiteit hoeft je agenda er niet onder te lijden. Parkeer je auto bijvoorbeeld wat verder van de winkel, kom te voet naar de InfraLigne-studio of ga op kantoor naar het toilet op een andere verdieping. Heb je iets meer tijd? Dan loont het de moeite om de gezonde buitenlucht op te zoeken in een bos, park of ander natuurgebied.


4 views