Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
 • annemustie

Slapen


Ik slaap de laatste dagen heerlijk of dat nu ook komt van het vasten weet ik niet. Vandaag uitgeslapen tot 8:30, heerlijk. Vanochtend advocaat gemaakt, stond al heel lang op mijn to do lijstje. Wel vreemd eigenlijk om advocaat te maken, terwijl je vast. Heel eerlijk ik heb wel even een klein lepeltje geproefd 😉 Daarna nog een cake gebakken (doe ik meestal in het weekend, maar dan wel 1 met veel minder suiker), en de schuurdeur afgeschilderd. Mijn man had zoute haring gekocht, dus een heerlijke haring 1 op twee stuks roggebrood en nog 1 cracker met jam. In de middag een klein stukje cake gegeten, walnoten en nog een pruim. Omdat mijn zoons toch graag weer eens patat wilde halen, heb ik er een ovenschotel met gegrilde aubergine en courgette met pesto van walnoten en feta bijgemaakt. Ik had geen zin in een snack dus heb ik er alleen wat patat bij gegeten. Ik zat vandaag geestelijk wat minder in mijn vel, sneller boos, geïrriteerd en wat geëmotioneerd, lichamelijk daar en tegen voel ik me juist super. Dat eerste kan ook aan mijn hormonen liggen, ik ben tenslotte n de overgang.

Hoe intermittent fasting je slaap kan beïnvloeden

Een vertraagde spijsvertering, een lichaam in reparatiemodus en niet eten, als dat niet klinkt als goede slaapomstandigheden dan weet ik het ook niet meer.

 • Slapen is namelijk een natuurlijk aangeboren vastmoment in je dag.

 • Door periodiek vasten onderdeel van je leven te maken kun je je biologische klok reguleren en controle houden over je slaap.

 • Door ’s avonds te eten waardoor je lichaam dit eten ’s nachts moet verwerken speel je slaapproblemen in de kaart.

Als je op bepaalde tijdstippen per dag eet en voor de rest van de dag niet eet kun je je biologische klok versterken en je slaap verbeteren.

 • Wanneer je biologische klok in balans is val je sneller in slaap, kun je beter doorslapen en word je frisser en uitgeruster wakker.

 • Deze consistentie is bijzonder belangrijk voor een goede slaapkwaliteit, want we weten allemaal waar een slechte slaaphygiëne toe kan leiden.

 • Een goede slaapkwaliteit heb je nodig om langdurig goed te kunnen functioneren en je gezondheid te verbeteren.

 • De timing en duur van het vasten kan ook bepalen hoe het je slaap beïnvloedt.

 • Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat periodiek vasten je helpt om beter door te slapen en rusteloze benen (syndroom) kan voorkomen.

 • Toch is de invloed van vasten per persoon verschillend, want er zijn ook verhalen bekend van mensen die na een dag vasten zo’n trek en een grommende maag hebben dat ze juist daardoor niet kunnen slapen.


6 views