Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com

 

Search
  • annemustie

Intermittent fasting schema 5:2


Eerste dag van het vastenschema 5:2

Vanochtend had ik echt zin in een schaaltje yoghurt (volle), is natuurlijk wat vetter, maar dan houd ik het langer vol en ik neem maar een klein beetje, daarin 2 eetlepels granola (homemade van havervlokken, met noten en cranberry en rozijnen, pitten en een klein beetje honing en kokosolie. En een kopje thee. Ik kwam aan 148 calorieën. Ik moet nu wel calorieën tellen, en dat doe ik via de eetwijzer van het voedingscentrum, heel erg handig. Niet alles staat erin, maar je kunt zelf ook dingen toevoegen. https://mijn.voedingscentrum.nl/nl/eetmeter/

Tussendoor water en theegedronken, vandaag maar even geen cappuccino, want in volle melk zit best wel wat calorieën en tussendoor wil ik niets eten. De meeste mensen die dit schema volgen nemen 2 maaltijden op die dag. Ik begin met 3 maaltijden, om te kijken of het bevalt. Aangezien ik nooit echt veel eet met ontbijt, lunch en avondeten, lijkt dit voor mij het fijnste.

Het viel me vanochtend wel wat tegen, nadat ik ontbeten had, kreeg ik na 1 ½ uur alweer trek, snel een kopje thee, en dat hielp. Misschien toch maar niet gelijk in de ochtend eten.

De lunch bestond uit een salade van een beetje ijsbergsla, 1 gekookt ei, 5 snoeptomaatjes, 1 pruim, 1 mini paprika en een paar pompoen, zonnebloempitten, sesamzaadjes, voor de crunchy,, en wat rode wijnazijn en walnootolie, om zo de vitaminen en mineralen beter op te kunnen nemen. Het totaal aantal calorieën 148 bijna evenveel als het ontbijt. In groente zit natuurlijk weinig calorieën 😉

Vanavond stond voor mij oosterse zalm met spinazie op het menu (http://www.foody.nl/recepten/oosterse-zalm-met-spinazie-36226.html), zonder koolhydraten (rijst, pasta etc) Het was heerlijk en voldoende, ik heb er nog wel ¼ fijn gesneden rode ui en 1 eetlepel zaden en noten erop gedaan. Ik heb altijd wel wat verschillende geroosterde pitten en nootjes fijngehakt in een potje, heerlijk om zo even snel een gerecht af te maken. Helaas kwam ik vandaag wel net iets over de 500 kcal (560). Komt mede door de zonnebloempitten, pompoenpitten en nootjes, waar veel (gezonde)vetten inzitten, dus ook calorieën.


3 views