1. Als je dorst hebt drink dan water, (groene) thee af en toe koffie. Sapjes, ook appel-of druivensapzijn vaak erg zoet en zit veel suiker in. Pers zelf af en toe een sinaasappel uit als je daar zin in hebt, maar overdrijf het niet.

  2. Eet geen lightproducten, zitten vaak stoffen in waardoor je nog meer gaat eten. Eet of drink normale producten maar dan met mate.

  3. Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel: Dus gen pakjes en zakjes. Daar zit bijna altijd te veel suiker is (ja, ook in de hartige gerechten), veel te veel zout en allerlei E nummers. Voor gesneden groente is natuurlijk wel heel makkelijk, maar door het van te voren snijden verliest het veel vitaminen

  4. Voordeelpot:   Ik betrap me er zelf ook op, hoe groter de voordeel pot (chocopasta), onbewust smeer je er meer van op je boterham. Dus verkeerde zuinigheid. Koop een kleine pot!!! Ook al is die wel wat duurder.

  5. Neem in de yoghurt een 1/2 banaan. In Yoghurt zit Calcium en in Bananen Magnesium, ze hebben elkaar nodig om zodat deze mineralen beter worden opgenomen.

  6. Groenten zijn er in veel soorten, zoals bladgroenten, knollen, peulvruchten, kool, kiemgroenten, vruchtgroenten, stengelgewassen en uien. Al die soorten en variëteiten daarbinnen bevatten verschillende mixen van een groot scala aan voedingsstoffen. De gezondheidsvoordelen van groenten zijn het grootst als je zo veel mogelijk varieert. Alle groenten samen zijn belangrijke leveranciers van vitamines (A, C, E en foliumzuur), mineralen als kalium en magnesium en van voedingsvezels. Ze bevatten naast veel vezels ook veel water en dat maakt ze relatief caloriearm.

Antwerpenstraat 32

7559 NH Hengelo

email: annemustie@home.nl

Tel: 074-2780885

KvK nummer 68745125

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon

© 2016 Annemarie Bökkerink Proudly created with Wix.com